Bekijk demo

Nu de woningmarkt langzaamaan weer aan het bekoelen is, wordt het voor makelaars en projectontwikkelaars weer uitdagender om verkopen te realiseren. Toenemende concurrentie en afnemende vraag zorgen ervoor dat geïnvesteerd dient te worden in verkoopstrategieën en technologische hulpmiddelen om het verkoopproces te versnellen en vergemakkelijken.

Potentiële kopers hebben volle agenda’s en hebben dus minder tijd om woningen te bezichtigen. Tegelijkertijd zien we hoe kopers langer de tijd nemen om de knoop door te hakken en koopbeslissingen te nemen. Des te belangrijker is het nu dan ook voor makelaars en projectontwikkelaars om kopers de juiste hulpmiddelen en handvatten aan te reiken om vol vertrouwen tot een aankoop over te kunnen gaan.

Oriëntatiefase verkorten en bezoeken stimuleren

Met het royale woningaanbod op de markt ervaren veel potentiële kopers tijdgebrek om iedere woning persoonlijk te bezoeken. Het kan lang duren voordat een woningbezoek ingepland kan worden en vaak zal de koper naderhand nog niet in staat zijn om direct een doorslaggevende keuze te maken. Het gevolg: de klantreis van de moderne koper is een tijdrovend proces voor makelaars en projectontwikkelaars.

Gelukkig is er een oplossing te vinden in het digitale spectrum, door de inzet van een platform waarbij kopers al vroeg in het proces een helder beeld van de woning kunnen krijgen. 3STATE biedt een interactief 3D model van de woning aan, met een drieluik aan mogelijkheden. Met het platform kunnen potentiële kopers zelfstandig een ingericht model van de woning verkennen, een virtuele rondleiding volgen, of zelfs allerlei elementen (waaronder wanden, vloeren, plafonds en het meubilair) aanpassen.

Zo krijgen geïnteresseerden snel een duidelijk beeld van de woning en zijn ze in staat om zelfstandiger alle mogelijkheden van de nieuwe woonruimte te ontdekken. Wanneer ze vervolgens langskomen voor een woningbezoek zijn de kopers optimaal voorbereid, kan gerichter door de woning genavigeerd worden en is de kans aanzienlijk groter dat zij vastberaden een koopbeslissing kunnen maken.

Benieuwd naar 3STATE? Bekijk onze digitale brochure!

Meerdere belangstellenden tegelijkertijd faciliteren

Bij de aanschaf van een woning zijn vaak meerdere belangstellenden betrokken. En hoe meer personen bij het koopproces betrokken zijn, hoe lastiger het wordt om dit proces vlot te laten verlopen. En wanneer rondleidingen moeilijk in te plannen zijn in de gezamenlijke agenda’s, voldoet het niet langer om vooraf alleen traditionele 2D fotografische beelden van de woning te verstrekken aan de belangstellenden.

Door zeer hoge kwaliteit 3D renders aan te bieden en de mogelijkheid te verstrekken om een virtuele tour door de woning te maken kan het koopproces vereenvoudigd worden. De indrukwekkende 3D modellen en virtuele rondleidingen maken het gemakkelijk voor alle betrokkenen om een verregaande impressie van de woning te krijgen en onderling te overleggen. De aanpasbaarheid van het model draagt hier verder aan bij. Zo kunnen alle betrokkenen voldoende geïnformeerd deelnemen aan het koopproces en verloopt het gehele proces sneller en aangenamer voor iedereen.

Je concurrentie voorblijven

Dat de woningmarkt aan het bekoelen is, betekent niet direct dat je concurrentie ook een stap terug zal zetten. Het blijft een hoogcompetitieve markt, waarbij alle voordelen ten opzichte van je concurrentie aangehaald zullen moeten worden om te blijven gedijen als makelaar of projectontwikkelaar.

Naast aspecten als locatie en de reputatie van je onderneming is de door jou ingezette technologie een belangrijke factor in de strijd tegen de concurrentie. Makelaars en projectontwikkelaars die moderne technologieën inzetten helpen potentiële kopers om tijd te besparen en vergemakkelijken het koopproces voor hen. Partijen die via digitale kanalen en moderne platformen meer informatie en inzicht bieden in hun woningen hebben een streepje voor op de concurrentie.

Door je team van makelaars en ontwikkelaars te voorzien van een krachtig platform als dat van 3STATE laat je zien dat je een serieuze partij bent in de woning- en vastgoedsector. Wanneer de zeer gedetailleerde 3D renders, 3D modellen en virtuele rondleidingen bijdragen aan meer en snellere verkopen blijkt al snel dat zowel de projectontwikkelaar en makelaar als de uiteindelijke koper wint.

Meerdere woningen tegelijkertijd presenteren

Ook makelaars hebben slechts een beperkte hoeveelheid tijd per dag om hun werk te verrichten. Woningbezoeken dienen ingepland te worden, er worden contacten gelegd met potentiële kopers, informatie wordt verstrekt, en dat allemaal terwijl ook nieuw aan te bieden woningen onderzocht moeten worden.

Virtuele ondersteuning van een platform als 3STATE levert een grote tijdsbesparing op. Een open huis is niet langer een tijdgebonden gebeurtenis; met 3STATE bied je een open huis dat altijd te bezichtigen valt! HD renders en virtuele rondleidingen zijn eenvoudig te delen met potentiële klanten en kunnen als professioneel promotiemateriaal ingezet worden. Zo kun je op dagelijkse basis eenvoudig meerdere woningen tegelijkertijd presenteren aan kopers over het hele land.

De beste visuals om concurrentie een stap voor te blijven

In de hoogcompetitieve markt is standaard beeldmateriaal niet meer voldoende om potentiële kopers te overtuigen. De 3D modellen van 3STATE worden gebaseerd op 3D scans op locatie of gedetailleerde 2D plattegronden, om zo een waarheidsgetrouwe virtuele weergave van de woning te realiseren. De hoge aanpasbaarheid van de modellen zorgt ervoor dat iedere koper zich kan identificeren met de inrichting en aankleding van hun toekomstige woning. En de indrukwekkende virtuele rondleidingen dragen actief bij aan het versnellen van het verkoopproces.

Benieuwd naar de mogelijkheden van het 3STATE platform? Bekijk onze digitale brochure of neem contact met ons op. We laten je graag alle functionaliteiten zien!

Vastgoedmarketing onder één dak

3State biedt de mogelijkheid aan om uw project sneller te verkopen en om potentiële kopers te laten dromen. Uw marketing onder één dak:

Sfeer renders

Drone matched renders

Verkoopsplannen

Walkthroughs interior & exterior

Film