Bekijk demo

Het is voor makelaars belangrijk om een sterk merk op te bouwen. De markt is concurrerend en iedereen heeft op het eerste oog gelijkwaardige diensten. Wat maakt je makelaarskantoor speciaal? Wat wil je uitstralen naar huizenverkopers? Met andere woorden: hoe kun je je kantoor écht in de markt zetten? In deze blog delen we 4 tips om als makelaar een sterk en duurzaam merk in de markt te zetten.

Tip 1: Bekijk het proces vanuit het oogpunt van de huizenverkopers!

De eerste fase is het begrijpen van de behoefte van huizenverkopers. Wat zijn hun wensen? Hoe kun je de optimale klantreis inrichten? Waar kun je ze bereiken?

Een groot deel van de huizenkopers start online met het zoeken naar een woning. Een logische eerste zoekopdracht in Google is: ‘huis verkopen’, ‘huis snel verkopen’ of ‘huis verkopen tips’.

Gedurende deze oriënterende fase is de verkoper op zoek naar informatie. Hij of zij zoekt naar antwoorden op vragen. Zorg dat je deze antwoorden kunt geven! Daarnaast zijn er onderdelen waar mensen niet standaard aan denken bij het verkopen van hun huis. Wees transparant en deel kennis, zodat je makelaarskantoor proactief, betrokken en betrouwbaar overkomt.

Tip 2: Vergroot je bereik online

Is je makelaarskantoor online actief? Ben je bijvoorbeeld te vinden op social media? Door regelmatig nieuwe berichten te schrijven en deze op Facebook te plaatsen kun je online al een groter bereik realiseren. Daarnaast kun je veelgestelde vragen uitwerken tot teksten en deze op je website plaatsen. Zo zorg je ervoor dat de website van je makelaarskantoor relevant is voor huizenverkopers en -kopers.

Tips voor makelaars

 

Tip 3: Hoe sterk is je website?

Een goede website is belangrijk om je makelaarskantoor in de markt te zetten. Ziet alles er mooi uit? En kunnen bezoekers eenvoudig de juiste informatie vinden? Het stellen van dit soort vragen zorgt ervoor dat je nadenkt over de basis. En dat is belangrijk, want ondanks het belang van de website is het vaak een onderdeel waar weinig tijd aan wordt besteed.

Tip 4: Zet in op innovatie!

Hoe innovatief is je makelaarskantoor? Een grote kans op het gebied van innovatie is een 3D virtual tour. Deze virtual tours zijn geweldig marketingmateriaal. Het laat de huizenkopers de echte waarde van de woning zien. Een 2D foto is statisch, waardoor het geen eerlijke representatie van de waarheid geeft. Hierdoor ontstaan twee ongewenste situaties:

  1. Bepaalde woningen worden, ondanks de potentie, bij voorbaat niet in het keuzeproces overwogen, omdat de 2D foto’s niet de echte potentie laten zien.
  2. Doordat 2D foto’s statisch zijn, is het lastig om een realistisch beeld van de woning te krijgen. Hierdoor ontstaan bepaalde verwachtingen, zoals bijvoorbeeld over de grootte van een ruimte. Tijdens de bezichtiging blijkt de realiteit niet te matchen met de verwachtingen, waardoor een grote teleurstelling ontstaat.

Virtual reality vastgoed

 

Met 3D virtual tours kun je als makelaar meer onderscheidend vermogen creëren. Maar met deze technologie kun je nog veel meer. Wat dacht van je real-time aanpassingen naar de smaak van de potentiële kopers tijdens een bezichtiging? Van de muren tot aan het meubilair, de accessoires en de vloer. Deze innovatie is mogelijk via het 3STATEⓇ platform.

Wil je meer weten over 3D software? Neem dan contact met ons op. Wij laten je graag alle mogelijkheden zien van het 3STATEⓇ platform.

Vastgoedmarketing onder één dak

3State biedt de mogelijkheid aan om uw project sneller te verkopen en om potentiële kopers te laten dromen. Uw marketing onder één dak:

Sfeer renders

Drone matched renders

Verkoopsplannen

Walkthroughs interior & exterior

Film