Bekijk demo

Als makelaar wil je graag huizen verkopen. Het liefst zo snel mogelijk en tegen de beste prijzen. In de huidige concurrerende markt is dit niet eenvoudig. Maar met de juiste strategieën, inzichten en tactieken kun je sneller en meer huizen verkopen dan de concurrentie. Daarom delen we in deze blog 4 manieren voor makelaars om sneller huizen te verkopen.

1. Connect met de juiste doelgroep

Sneller huizen verkopen

Een opkomende groep huizenkopers zijn de millennials. Deze mensen, geboren tussen 1981 en 1996, zijn meestal op zoek naar hun eerste woning. De impact van deze groep op de markt wordt steeds groter. Het is daarom een interessante niche voor makelaars om op te focussen.

Om deze doelgroep te bereiken, dien je online aanwezig te zijn. Millennials zijn namelijk sterk online georiënteerd. Ze zijn technisch onderlegd, weten hoe ze informatie moeten vinden en vergelijken. Met andere woorden: voordat ze contact met je opnemen, hebben ze al gedegen onderzoek gedaan.

De beste manier om de aandacht van millennials te krijgen, is door gebruik te maken van gevarieerd beeldmateriaal. Laat daarom altijd je gehele woningaanbod professioneel fotograferen.

2. Verspil geen tijd: geef kopers een realistisch beeld van een woning

Voor steeds meer mensen is het internet de eerste kennismaking met een woning. Afbeeldingen spelen daarbij een cruciale rol. Echter is het via 2D afbeeldingen niet altijd mogelijk om een realistisch beeld van een huis te krijgen. Dit komt, omdat een statische afbeelding niet de diepte van een ruimte inzichtelijk maakt. Hierdoor ontstaat een impressie van een woning die tijdens een bezichtiging vaak niet waar blijkt te zijn.

De oplossing voor dit probleem is 3D. 3D virtual tours zorgen ervoor dat de huizenkoper een huis online ervaart zoals het écht is. De koper kan 360 graden draaien en dus ieder detail van een ruimte in zich opnemen.

3. Gebruik Facebook

Heeft je makelaarskantoor al een eigen Facebook-pagina? Facebook vormt een grote kans om online je bereik te vergroten. Daarnaast is het een ideale manier om direct in contact te komen met huizenkopers. Ga in gesprek met mensen en beantwoord vragen. Maak foto’s van woningen en film rondleidingen. Deel de foto’s en video’s vervolgens op Facebook.

4. De bezichtiging: real-time een droomhuis ontwerpen?

3STATEⓇ 3D platform

Heb je een aantal woningen die wel potentie hebben, maar door het interieur niet verkocht worden? Wat als je tijdens een bezichtiging het droomhuis van de potentiële koper in real-time kunt ontwerpen? Met het 3State® platform is dit mogelijk.

Je kunt in 3State® de volledige woning inrichten naar smaak van de potentiële koper. Van de kleuren van de muur tot aan de vloer, het meubilair en accessoires. Hierdoor hoef je nooit meer tijdens een bezichtiging te zeggen: ‘‘sorry, maar daar moet u even doorheen kijken.’’

Ontdek de mogelijkheden van het 3STATEⓇ platform

Met deze tips kun je direct aan de slag om nog sneller huizen te verkopen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het 3STATEⓇ platform? Neem dan contact met ons op. We laten je graag de mogelijkheden zien.

Vastgoedmarketing onder één dak

3State biedt de mogelijkheid aan om uw project sneller te verkopen en om potentiële kopers te laten dromen. Uw marketing onder één dak:

Sfeer renders

Drone matched renders

Verkoopsplannen

Walkthroughs interior & exterior

Film