Bekijk demo

Een 3D virtual tour is van grote waarde voor makelaars en huizenkopers. Ondanks dat een 2D foto al een aardig beeld van een woning geeft, is het toch een statische afbeelding. 3D brengt daar verandering in. In dit artikel bespreken we de 3 grote voordelen van 3D virtuele tours.

1. Tijdens een 3D virtual tour ervaar je de echte waarde van de woning

Voor huizenkopers heeft een 3D virtual tour het voordeel dat ze de woning ‘echt’ kunnen ontdekken. Een veelvoorkomende reactie tijdens een bezichtiging is: ‘het ziet er anders uit dan op de afbeeldingen’. Een 3D virtual tour is daarom echt van toegevoegde waarde voor kopers. Door de 360 graden interface kun je ieder plekje en hoekje van de woning ontdekken. Hierdoor krijgt de koper een beter beeld van hoe het huis echt is.

Aan de kant van de makelaar helpt een 3D virtual tour om de verwachtingen van potentiële kopers beter te managen. Met andere woorden: potentiële kopers kunnen beter beoordelen welke woningen ze interessant vinden en willen bezichtigen. Dit bespaart de makelaar tijd en resulteert sneller in verkopen. Daarnaast is 3D onderscheidend ten opzichte van concurrenten die nog niet inspelen op 3D visualisatie.

2. Verras de koper met een live visualisatie van hun droomhuis

Het is voor makelaars vast heel herkenbaar: een potentiële koper die een huis bezoekt met veel potentie, maar helaas sluit de stijl niet aan bij zijn of haar voorkeuren. De standaard reactie van een huizenverkoper is: ‘daar moet u doorheen kijken’.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het resultaat is dat het huis vaak niet verkocht wordt. 3D virtual tours bieden een oplossing die gunstig is voor de verkoper en koper.

Tijdens een 3D virtual tour kan een huizenkoper de woning al volledig doorlopen. In tegenstelling tot andere visualisatie programma’s maakt het 3STATEⓇ platform het ook mogelijk om real-time aanpassingen in het 3D model naar smaak uit te voeren. Alles van de muren en vloeren tot aan meubels en accessoires kan virtueel worden aangepast.

Het feit dat je real-time aanpassingen aan het 3D model kunt maken, is erg waardevol voor de de makelaar en de koper. Iedereen die naar een woning zoekt heeft wel een beeld van hoe de ideale woning eruit moet zien. Door dit beeld te visualiseren wordt het voor beide partijen makkelijker om een huis te verkopen of te kopen.

3. Beleving is cruciaal om op te vallen

Een 3D virtual tour helpt als laatste om op te vallen tussen alle andere huizen die verkocht worden. Het biedt de potentiële koper namelijk veel details van het huis op een toegankelijke manier. Als er bijvoorbeeld mensen geïnteresseerd zijn die momenteel ver van het koophuis wonen, kunnen zij ondanks de afstand door een 3D tour gemotiveerd raken om een echte bezichtiging te plannen.

3D virtual tour software?

Ben je op zoek naar 3D virtual tour software? Het 3STATEⓇ platform laat de echte waarde van woningen zien. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vastgoedmarketing onder één dak

3State biedt de mogelijkheid aan om uw project sneller te verkopen en om potentiële kopers te laten dromen. Uw marketing onder één dak:

Sfeer renders

Drone matched renders

Verkoopsplannen

Walkthroughs interior & exterior

Film