Bekijk demo

Als makelaar ben je altijd op zoek naar de laatste vastgoed trends. Er is veel concurrentie op de markt en iedereen zoekt naar onderscheidend vermogen. Een van de grootste vastgoed trends op dit moment is 3D. Hoe kun je daar effectief op inspelen? In deze blog delen we 3 tips voor meer onderscheidend vermogen met 3D.

1. 3D sluit naadloos aan bij de behoefte op de markt!

Een groot deel van de huidige huizenkopers is jong en opgegroeid in een digitale wereld. Ze zijn prominent online aanwezig en goed in het vergelijken en verkrijgen van informatie over woningen.

Wil je met jouw aanbod opvallen? Dan is 3D een grote kans om de aandacht van de jonge huizenkopers te krijgen. Mooie 2D foto’s heeft namelijk iedereen. Dit is dus eerder een minimale vereiste dan iets onderscheidends. Met een 3D virtual tour kun je meer beleving creëren.

2. Door 3D ontdekt de huizenkoper de ‘echte’ waarde van een woning

3D tours bieden potentiële huizenkopers zoveel meer dan de statische 2D foto’s. Stel je voor je bent op zoek naar een nieuw huis. De eerste stappen in de klantreis zien er vaak als volgt uit:

  1. Je bezoekt online een huizen marktplaats
  2. Vervolgens stel je een aantal filters in (denk aan plaats, prijsklasse, grootte, type woning etc.)
  3. Daarna bekijk je de resultaten en kies je op basis van een eerste impressie een woning die mogelijk aan jouw eisen voldoet

Na deze eerste stappen bekijk je de foto’s van de woning. Je ziet professionele mooie 2D foto’s van een ruime woonkamer. Je klikt verder en bekijkt de andere foto’s. Het is een woning die precies lijkt aan te sluiten bij jouw wensen en je ziet jezelf er al helemaal wonen.

Dit beeld is echter alleen gebaseerd op statische 2D foto’s die vaak niet de ‘echte’ waarheid van de woning laten zien. Tijdens de bezichtiging worden de verwachtingen niet waargemaakt en daardoor is de koper teleurgesteld. Met andere woorden: het huis wordt niet verkocht en een hoop tijd en moeite is verspild.

Ga voor een realistische beleving met virtual 3D tours!

Tijdens een 3D tour ontdekt de potentiële koper de details van de woning op een realistische manier. Het is net alsof je er daadwerkelijk bent. Hierdoor kun je echt beoordelen of de woonkamer ruim is. Door 360 graden te navigeren zie je ook hoe de volledige keuken, badkamer, slaapkamer eruit zien.

Uiteindelijk ontstaat een emotionele connectie met de woning. De kopers zien zichzelf al wonen in het huis. Wat merken makelaars die gebruik maken van 3D tours? Een significante stijging van het aantal kwalitatieve aanvragen voor bezichtigingen. En dus ook meer verkopen van woningen.

Vastgoed trends

 

3. Nog een stap verder? Real-time visualisaties tijdens een bezichtiging!

Ben je op zoek naar meer onderscheidend vermogen? Wat als je tijdens een bezichtiging de inrichting van de woning real-time kunt aanpassen? Aanpassen op een manier die het droomhuis van de koper visualiseert? Zeker wanneer een pand door de inrichting niet heel aantrekkelijk oogt, maar de ruimte wel veel potentieel heeft is dit ideaal.

Het 3STATEⓇ platform maakt deze unieke innovatie mogelijk. Door real-time aanpassingen in het 3D model naar smaak uit te voeren, wordt het voor makelaars en kopers veel makkelijker om een huis te verkopen. Van meubels tot aan accessoires; alles kan volledig samengesteld worden op basis van het ideaalbeeld van de koper.

Meer onderscheidend vermogen met 3D?

Ben je klaar om meer onderscheidend vermogen te creëren met 3D? We laten je graag alle mogelijkheden van het 3STATEⓇ platform zien. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vastgoedmarketing onder één dak

3State biedt de mogelijkheid aan om uw project sneller te verkopen en om potentiële kopers te laten dromen. Uw marketing onder één dak:

Sfeer renders

Drone matched renders

Verkoopsplannen

Walkthroughs interior & exterior

Film