Bekijk demo

K&W Construction startte in 2013 met een groot project. Quartier Heris zou 139 appartementen, een ouderentehuis en 52 woonhuizen moeten krijgen. Het project veranderde echter nog regelmatig, wat zorgde voor de nodige uitdagingen bij het visualiseren van het project. In deze case lees je hoe dat met het 3STATE platform werd opgelost.

Uitdaging: 3D visualisatie van een dynamisch project

Het dynamische karakter van het Quartier Heris project maakte de visualisatie hiervan lastig. Telkens moesten er nieuwe 3D tekeningen gemaakt worden om aan de gemeente of andere partijen voor te leggen. Niet alleen was dat erg omslachtig, maar ook nog eens erg kostbaar. K&W Construction had eigenlijk behoefte aan 3D visualisaties die je gemakkelijk aan kunt passen.

Heris exterieur   Heris interieur

Zo kwamen ze bij 3STATE terecht. Een van de belangrijkste voordelen van het platform is namelijk dat je de 3D modellen altijd en overal zelf aan kunt passen! In eerste instantie was het alleen nog mogelijk om het interieur te wijzigingen naar smaak. Maar door de vraag van K&W Construction zijn we ook gaan kijken naar de mogelijkheden om het exterieur aan te passen. Dat bleek mogelijk en zo maakten we van het 3STATE platform een geweldige oplossing voor dynamische projecten!

Nooit meer 3D tekeningen opnieuw laten maken

De samenwerking tussen K&W Construction en 3STATE betekent dat er voor Quartier Heris nooit meer opnieuw 3D tekeningen gemaakt moeten worden. Als er iets verandert kan dat eenvoudig worden aangepast in het 3STATE platform. Zeker met een groot project van bijna 200 woningen worden daarmee een hoop tijd en kosten bespaard.

“Tegenwoordig is het noodzakelijk om 3D in te zetten in de verkoop van woningen. Toen we 3STATE leerden kennen werd al snel duidelijk dat hun platform het probleem van een dynamische project voor 3D tekeningen kon oplossen. Nu hoeven we niet voor elke presentatie bij de gemeente nieuwe tekeningen te laten maken.

3STATE levert ook nog veel betere kwaliteit dan onze vorige leveranciers tegen een betere prijs. De samenwerking verloopt erg goed en er wordt regelmatig gemaild of gebeld. 3STATE is erg gemotiveerd en precies. Ik heb het platform al aan veel andere immo professionals aanbevolen!”

Gilles Delaunoit – K&W Construction

Exterieur 3D    Exterieur 3D

Toepassing van het platform

Met het 3STATE platform kan K&W Construction kleine aanpassingen direct in de 3D modellen verwerken. Denk bijvoorbeeld aan wel of geen zonnepanelen of de kleur van de dakpannen of bakstenen. De beelden uit het platform kunnen daarom perfect ingezet worden in presentaties aan de overheid. Daarnaast worden ze ook gebruikt op de website en als promotiemateriaal op Facebook.

Benieuwd naar 3STATE? Bekijk onze digitale brochure!

Ook behoefte aan dynamische 3D visualisatie?

Heb je behoefte aan 3D visualisatie voor een dynamisch project? Met het 3STATE platform kun je nieuwbouwprojecten oneindig virtueel blijven aanpassen. Zo hoef je niet voor iedere kleine verandering een nieuwe tekening te laten maken.

Ook interesse in architectuur visualisatie met het 3STATE platform? Neem contact op voor de mogelijkheden of maak vrijblijvend een afspraak voor een demo op locatie.